Electricea
​​Trainingen ​​Trainingen voor autobedrijven

Trainingen voor autobedrijven


Speciaal voor bedrijven die actief zijn in de handel van plugin hybride en/of elektrische voertuigen, heeft Electricea een opleidingstraject ontwikkeld. Dit opleidingstraject behelst zes trainingen, die een verkoper en/of receptionist van de nodige basisinformatie voorziet om de klant beter te begrijpen en te informeren. In de trainingen behandelen we alle facetten die komen kijken bij het voeren van een modern autobedrijf. We gaan niet alleen in op de techniek van een elektrisch aangedreven voertuig, maar kijken ook naar de financiële impact voor een fleetowner en/of berijder. Daarnaast behandelen we ook de impact van elektrische mobiliteit voor een autobedrijf en hoe daar op tijd op te anticiperen.


Het hele traject - een enorm voordeel


Een autobedrijf die zich inschrijft voor het hele traject van vijf training, ontvangt € 100 korting bij inschrijving en betaalt geen € 100,00 per training, maar slechts € 400 excl. BTW voor het hele opleidingstraject.

Werkplaats van de toekomst


Omschrijving


Onze mobiliteitsoplossingen veranderen aan een razendsnel tempo. Niet enkel de producten zelf, elektrificatie van de aandrijflijn en autonome skills, maar ook de manier waarop de mobiliteit aangeboden wordt aan de klant verandert drastisch. Deze evolutie zal in de nabije toekomst een gigantische impact hebben op de werkplaats, de elektrische aandrijflijn zorgt voor 50% minder service en repair taken, en we maken volop de shift van ownership naar usership. Hoe gaan je hiermee om in de werkplaats? Hoe houd je de omzet op peil, en hoe kun je scoren bij de klant van morgen? Kom het allemaal te weten tijdens deze boeiende training!


Leerdoelen


 • Wat is de impact van de toekomstige mobiliteitsoplossingen op onze werkplaats?
 • Is er in de toekomst nog wel een werkplaats nodig, en hoe zal die er dan uitzien?
 • Welke service en repair taken moeten er in de toekomst nog uitgevoerd worden, en hoe zullen deze aangeboden worden aan de klant van morgen?
 • Wie is die klant van morgen?

Fiscaliteit en rendabiliteit


Omschrijving


Vanuit verschillende hoeken wordt elektrische mobiliteit gestimuleerd. Denk aan Europese, landelijke, regionale en lokale overheden die subsidieregeling kennen voor elektrische mobiliteit. Dat kan zijn op het bezit of het gebruik van een EV, maar ook op de laadinfrastructuur. Er zijn veel verschillende regelingen, waar we je tijdens deze training graag in meenemen. En dan is er nog het vraagstuk of een elektrisch voertuig wel zo rendabel is ten opzichte van een brandstof aangedreven voertuig. Want als je de subsidieregeling weglaat, dan is het toch voor niemand interessant om elektrische te rijden. Dat is toch veel te duur, of niet? Een mythbuster die op feestjes geregeld langskomt. Tijdens deze training tonen we hoe je het eerstkomende feestje deze stelling met een gerust hart kunt ontkrachten. Deze training is ook interessant voor fleetowners en HR-managers, die hun medewerkers in een elektrische auto proberen te krijgen.


Leerdoelen


 • Welke regelingen kennen de verschillende overheden?
 • Wat kost elektrisch rijden eigenlijk?
 • Hoe kunnen laadkosten worden gedrukt?
 • Is elektrisch rijden wel rendabel? En voor wie? En vanaf hoeveel kilometers per jaar?

Basis EV training


Omschrijving


Bij elektrische mobiliteit komt meer kijken dan “je steekt de stekker in het stopcontact”. Wat te denken van de verschillende type stekkers en laadmodi. Of welke laadpas en/of app heb je nodig om te laden en waar kun je laden. Maar ook, hoe werkt dat opladen precies. In deze basis EV training leer je een aantal basisbegrippen van elektrische mobiliteit. We geven uitleg over de werking in het algemeen en toelichting op “do’s and don’ts”. Maar gaan ook in op maatschappelijke vraagstukken over hoe milieuvriendelijk zo’n elektrisch voertuig nu eigenlijk is. Kortom: de basis die je nodig hebt om met vertrouwen een klant te adviseren.


Leerdoelen


 • Hoe werkt het laadproces?
 • Wat is het verschil tussen 1 of 3-fase?
 • Hoe snel en waar kan er worden geladen?
 • Wordt het milieu ontlast/belast met EV’s?
 • Wat heb je nodig om zorgeloos EV te rijden? Incl. tips & tricks

Fiscaliteit en rendabiliteit


Omschrijving


Digitalisering slaat ook in de automotive- en mobiliteitssector genadeloos toe. Er is geen weg meer terug, de klant wil meer, en vooral andere oplossingen, aangepast aan zijn specifieke behoeftes en verlangens. Maar ken je de klant wel? En weet je wel wat hij precies van je verwacht? Laat je tijdens deze fantastische training meeslepen op een reis doorheen het brein van de nieuwe mobiliteit klant. Leer hem kennen, en leer vooral hoe jij als ondernemer met deze nieuwe klant aan de slag kan!


Leerdoelen


 • Digitalisering drukt zich helemaal door, hoe daarmee omgaan?
 • Ken je klant, wat wil hij eigenlijk?
 • Hoe omgaan met veranderend klantengedrag?
 • De mobiliteitsbehoefte en technologie verandert, wat te doen?

EV accu &

aandrijftechniek


Omschrijving


Er komt veel techniek kijken bij elektrische mobiliteit, toch is deze een stuk minder complex dan men zou verwachten. Dat is ook de reden dat er juist nu veel nieuwe autofabrikanten ontstaan. Het belangrijkste element van een EV is de energiehuishouding en dat is niet alleen de batterij, maar ook de omvormers, laadeenheid en regeneratie (aandrijving / elektromotoren). In deze training worden deze belangrijke componenten van een EV benoemd en is speciaal bedoeld voor mensen die EV’s verkopen en onderhouden, waarbij ze hun klanten eerlijk adviseren over het gebruik en onderhoud van een EV.


Een vierwiel aangedreven brandstofauto heeft één motor die middels een overbrenging (transmissie, differentieel, etc.) de vier wielen aandrijft. Bij EV’s kan het zijn dat één, twee, drie of zelfs vier elektromotoren worden gebruikt. De verschillende type elektromotoren worden besproken, maar ook op de werking van een elektromotor wordt verder ingezoomd. En hoe zit het nu met de transmissie? Spoileralert: die is er niet? Wil je weten waarom niet en hoe de elektromotoren de wielen aandrijven, schrijf je dan in voor deze interessante technisch / commerciële training.


Leerdoelen


 • Wat is het verschil tussen een AC en DC elektromotor?
 • De wet van Ohm: ken je 'm nog?
 • Hoezo is er minder energieverlies bij het rijden met elektromotoren?
 • Is bandenslijtage een serieus probleem bij elektrische auto’s?