Electricea
Voor wie ? Automotive Partners

Automotive partners

Ook met garagehouders werken we graag samen om te streven naar meer duurzaamheid.

Waarom zou u als garagehouder samenwerken met ons?

Wij beschikken over kwalitatieve, duurzame en visueel aantrekkelijke laadstations.

Grote voorraad en snelle levertermijnen.

Goed opgeleide medewerkers en certified installers.

Electricea biedt u een beloning als uw klant ook effectief een laadstation bij ons, 

of via onze Certified Installer aankoopt.

Roll-up met extra visibiliteit omtrent laadstations.

Wij bieden online opgenomen trainingen aan voor uw medewerkers. 

Zo kunnen zij bij de verkoop van een elektrisch of hybride voertuig reeds de nodige en correcte basisinformatie meegeven 

rond fiscaliteit en elektrisch rijden en laden.

Waarom zou u als garagehouder samenwerken met ons?

Samenwerkingen die reeds lopen :

​​Subaru Benelux

“Een goede en betrouwbare partner met vertegenwoordiging in de Benelux" 

Met het oog op de lancering van de nieuwe Subaru Solterra EV later dit jaar, werd tijdens de BeLux perspresentatie op woensdag 12 januari 2022 in Londerzeel, ook de samenwerking tussen Subaru Benelux en Electricea aangekondigd. De samenwerking houdt niet alleen in dat Electricea de Subaru Solterra dealers, in België, Nederland en Luxemburg, voorziet van een laadstation op de dealerlocatie, maar ook de ondersteuning van de dealers bij het aanbieden van een laadoplossing bij hun klanten.


“De Subaru Solterra is de eerste volledig elektrische auto van het merk en hierdoor komt er veel nieuwe informatie af op de dealers” zegt Manager After-Sales Belux, Bernard De Feyter. “Het gaat niet alleen om nieuwe technieken op het voertuig zelf, zoals de batterij- en aandrijftechniek, maar ook de laadtechiek en de voorwaarden om veilig en optimaal te kunnen opladen”. Percy Schotel, Manager After-Sales Benelux vult aan: “Voor de laadoplossingen zijn we op zoek gegaan naar een goede en betrouwbare partner, met ervaring en vertegenwoordiging in de Benelux. Hierdoor kan ons eigen netwerk zich  concentreren op de verkoop van de Solterra en voor de laadoplossing volledig leunen op die partner”.


Subaru Benelux is niet over één nacht ijs gegaan en heeft meerdere marktpartijen benaderd om een mogelijke samenwerking te bespreken. “De werkwijze en referenties van Electricea spraken ons enorm aan” vervolgt Percy Schotel zijn betoog “en de reactiviteit en bedrijfscultuur van Electricea sluit goed aan bij die van het Subaru netwerk”. Bernard De Feyter beaamt dat: “na het eerste gesprek hadden we al een goed gevoel bij Electricea en het gevoel werd daarna versterkt door de voortvarendheid en het gegeven advies, wat uiteindelijk heeft geleid tot deze samenwerking”.


“Na de eerste oriënterende gesprekken hebben we diverse presentaties gegeven aan de directie en sales en after-sales teams van Subaru” aldus Electricea. “Hierna is alles heel snel gegaan, mede ook omdat dealers een laadoplossing nodig hadden en de marktintroductie van de volledig elektrische Solterra gepland stond. We hadden ook vrij snel door dat onze organisatiestructuur en -cultuur goed aansluit bij de Subaru dealers in de Benelux” vult Dirk Vancauwenbergh, Sales Manager Electricea Belux, aan.


Primair biedt Electricea haar eigen laadstations aan, welke standaard geschikt zijn voor 22kW laadvermogen en voorzien van een MID-gecertificeerde kWh-meter, communicatiemiddelen, zoals Wifi, LAN en LTE en RFID-lezer. Maar indien nodig kan Electricea ook andere laadoplossingen bieden, wanneer deze beter aansluiten bij de wensen/eisen van de klant. “Door de merkonafhankelijkheid heeft Electricea altijd een passende oplossing voor de Subaru dealers en hun klanten. Bovendien kunnen we onze kennis inzetten voor het training en ondersteuning.” zegt Jean-Philippe Herman, CEO NV Johan Herman, waar onder ander Electricea onderdeel van uitmaakt, desgevraagd. “We zijn dan ook blij dat een merk als Subaru die meerwaarde van Electricea als partner heeft herkend. We kijken uit naar de samenwerking, niet alleen voor de Solterra, maar ook alle toekomstige elektrische modellen”.


“Het advies om, indien mogelijk, altijd een 3 fasig laadstation te installeren, voorzien van moderne communicatiemiddelen en ondersteuning op afstand, via een eigen beheerportaal en supportdesk, heeft ons overtuigd” zegt Percy Schotel, “want daardoor worden dealers en klanten voorzien van een toekomstbestendige laadoplossing”. “Maar daarnaast biedt Electricea laadpassen met een zeer brede dekking en beschikken zij over een Benelux dekkend netwerk van installateurs. Daarmee is Electricea voor ons de partner die onze dealers en klanten volledig kan ontzorgen op het gebied van laadoplossingen” merkt Bernard De Feyter tot slot op.

Meer informatie over Subaru Nederland: https://www.subaru.nl/

Meer informatie over Subaru Belux: https://www.subaru.be/nl-be/​​Groep Haeck - KIA Grensland en Opel Haeck

“Duidelijk een betere match voor Groep Haeck" 

Zowel KIA Grensland als Opel Haeck maken onderdeel uit van Groep Haeck en met vijf vestigingen in Oost-Vlaanderen zijn zij officieel concessiehouder voor de merken KIA en Opel. Twee merken die zich enorm profileren in de elektrificatie van de modellen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Groep Haeck ervaring heeft met het aanbieden van plugin hybride en elektrische voertuigen en bijbehorende laadoplossing.


“We hebben reeds ervaring met verschillende aanbieders van laadoplossingen” zegt mede-zaakvoerder Christophe Tuytschaever. “Deze ervaringen liepen niet altijd gesmeerd en daarom dat we op zoek waren naar een partner die beter bij ons zou passen. Eén van onze verkopers heeft de gratis online partner workshop gevolgd van Electricea en op die manier zijn we geïnteresseerd geraakt in het partnership”. Deze gratis online partner workshop wordt maandelijks georganiseerd door Electricea voor elk autobedrijf dat op zoek is naar laadoplossingen voor hun klanten.

“Uiteraard waren we zeer kritisch op de werkwijze van Electricea” zo vervolgt Christophe. “Na een de online workshop hebben we een gezamenlijk gesprek ingepland met Electricea en de mogelijkheden en werkwijze besproken. Het verhaal en presentatie was goed, maar vanwege eerdere ervaringen bleven we kritisch. De contactpersoon bij Electricea stelde gelijk voor om de Electricea-werkwijze zelf te ervaren, door gewoon uit te proberen bij een klant. En dat hebben we gelijk gedaan.”

Electricea licht het partnership toe: “Wanneer een Electricea partner een plugin hybride of volledig elektrisch voertuig verkoopt aan een klant en de klant heeft behoefte aan een laadoplossing, dan stuurt de partner de klantgegevens naar Electricea. Wij zorgen vervolgens voor het advies, de offerte, levering, installatie en ondersteuning. Zowel de klant als de partner worden volledig ontzorgt en kunnen vertrouwen op onze expertise. Groep Haeck heeft ons twee potentiële klanten aangedragen, een potentiële KIA eNiro koper en een klant voor een Opel Grandland X Plugin Hybride. Met beide klanten zijn we direct aan de slag gegaan en hebben we intussen beide mogen voorzien van een laadoplossing.”

Christophe vult aan: ”De snelle opvolging en continue terugkoppeling over de voortgang naar onze verkopers, tezamen met de positieve reacties van beide klanten, gaf bij ons de doorslag om de partnerovereenkomst te tekenen”.

Intussen hebben de verkopers op alle vestigingen een basistraining gekregen van Electricea en heeft elke vestiging de bekende Eelectrica roll-up en flyers. Op die manier kan het verkoopteam van Groep Haeck de klanten voorzien van de juiste basisinformatie omtrent elektrisch rijden en kunnen ze Electricea tijdig betrekken bij het proces om de laadoplossing tijdig geïnstalleerd te hebben, voordat de auto wordt geleverd.

Tot slot merkt Christophe nog op: “De eerdere ervaringen die wij hebben met de andere, vaak grotere, aanbieders waren teleurstellend. Het blijkt dan toch maar weer dat een relatief jong en compact team als dat van Electricea beter presteert door hun persoonlijke benadering, flexibiliteit, bereikbaarheid en toegankelijkheid. Dit is duidelijk een betere match voor Groep Haeck, waar ook kwaliteit, persoonlijkheid en klantgerichtheid centraal staan.”

Meer informatie over Groep Haeck: https://www.groephaeck.be/​​​​PCA Dealer - Autodrome Grassère

“Wij hebben bewust gekozen voor de Electricea laadzuil" 

Autodrome Grassère in Bocholtz is Peugeot/Citroën specialist en maakt om die deel uit van het netwerk PCA Merkspecialist waarvan eigenaar Ed Grassère één van de bestuursleden is. Doordat ze PCA merkspecialist zijn en de merken Peugeot en Citroën met steeds meer EV modellen op de markt komen, groeide de behoefte voor laadoplossingen.


“Recent hebben we zonnepanelen op het dak van ons bedrijfspand laten leggen en speelden we ook met de gedachte om een publiek toegankelijk laadstation op de parkeerplaats te voorzien. Omdat onze organisatie al contacten had met Electricea, heb ik hen eens uitgenodigd om te praten over de mogelijkheden”.  “Eind januari is een vertegenwoordiger op bezoek geweest” zo vervolgt Ed Grassère. “En heeft hij ons het Electricea partnership toegelicht en de mogelijkheden voor het plaatsen van een laadstation. Wij hebben bewust gekozen voor de Electricea laadzuil, vanwege het moderne ontwerp en techniek. Maar ook het aangaan van het partnership met Electricea was voor ons een logische keuze. We hebben geen investering, abonnement of afnameverplichting voor wat betreft laadoplossingen, maar kunnen onze klanten wel direct een laadoplossing bieden.”


Electricea licht het partnership toe: “Wanneer een Electricea partner een plugin hybride of volledig elektrisch voertuig verkoopt aan een klant en de klant heeft behoefte aan een laadoplossing, dan stuurt de partner de klantgegevens naar Electricea. Wij zorgen vervolgens voor het advies, de offerte, levering, installatie en ondersteuning. Zowel de klant als de partner worden volledig ontzorgt en kunnen vertrouwen op onze expertise.” Ed Grassère vult aan: ”dit klinkt natuurlijk fantastisch en we hadden het volste vertrouwen in Electricea, maar wilden graag de proef op som nemen, voordat we het partnership aangingen. Daarom hebben eerst zelf een laadstation door Electricea laten plaatsen en naar volle tevredenheid. Nu kunnen we klanten op basis van onze eigen ervaring met een gerust hart aan Electricea overdragen voor een laadoplossing.” Naast laadstations biedt Electricea ook laadpassen en accessoires, zoals laadkabels.


Tot slot merkt Ed Grassère nog op: “Als PCA Merkspecialist zien we de noodzaak voor het aanbieden van laadoplossingen en dit is ook meerdere keren besproken aan de bestuurstafel. Vervolgens komt de vraag hoe we in die behoefte het beste kunnen voorzien binnen ons netwerk. Wij zijn de eerste PCA Merkspecialist die een laadstation laten plaatsen van Electricea en het partnership met Electricea aangaat en als bestuurslid ben ik natuurlijk extra kritisch over het verloop van het traject en de samenwerking. Vooral omdat ik collega’s binnen ons netwerk op basis van eigen ervaring zo goed mogelijk wil adviseren. Met de ervaring die wij nu hebben kan ik alleen maar positief adviseren.”


Meer informatie over Autodrome Grassère: https://www.grassere.nl/​​BMW Monserez

“Een aangename partner om mee samen te werken” 

Met haar drie vestigingen in Aalbeke, Kortrijk en Ieper is het familiebedrijf Monserez één van de belangrijkere concessiehouders in België van BMW en verkopen zij daarnaast ook de merken MINI en Alpina. Eigenaar Jean-François Monserez en diens zoon en opvolger, Charles Monserez, volgen de markt op de voet. En dat wordt ook opgemerkt bij de BMW Group. Zij hebben eigenaar Jean-François Monserez benaderd om te polsen naar zijn visie omtrent de evolutie van de laadinfrastructuur binnen de BMW en MINI concessies in België. Op dit moment verkoopt Monserez al fenomenaal veel Plugin Hybrides van zowel BMW als MINI.


BMW en MINI hebben al een aantal volledig elektrische modellen in hun bestaand gamma, zoals de BMW i3 en MINI Electric. Daarnaast investeren ze ook fors in de ontwikkeling van nieuwe modellen. “De onlangs gelanceerde BMW iX3, die vanaf eind 2020 in de showroom moet staan en vanaf begin 2021 leverbaar is, is zelfs al door ons verkocht” aldus Monserez. Waarmee hij aangeeft dat zijn bedrijf helemaal mee is in de elektrificatie van voertuigen. Monserez vervolgt: “In 2021 gaat ook de elektrische BMW Gran Coupé i4 in productie, dus verwachten wij in de nabije toekomst nog veel meer elektrische modellen te verkopen.”


Op de vraag waarom Monserez een samenwerking met Electricea is aangegaan, is Monserez heel duidelijk: “Bij elektrisch rijden is nog veel onbekend en het is daarom belangrijk dat de klanten goed en volledig advies krijgen. Onze goed getrainde verkoopadviseurs doen dat in de showroom voor wat betreft de wagen. Electricea is ons verlengstuk voor advies betreffende de laadinfrastructuur. Mocht het nodig zijn, dan komt Electricea zelfs bij de klant ter plaatse om te kijken naar de noden van de klant”. Monserez was één van de eerste partners van Electricea en zag direct de toegevoegde waarde van een bedrijf dat goed advies ter plaatse geeft en de klant ontzorgt voor wat betreft de keuze van laadstation, installatie en activatie.


Meer informatie over Monserez: https://monserez.bmw.be/nl/Monserez​​​​​KIA Novoto

“Goede en snelle service, zoals onze klanten gewend zijn.” 

Novoto is met haar vestigingen in Harelbeke en Hooglede-Gits ook bekend als Novoto Kortrijk en Novoto Roeselare. Op deze vestigingen wordt onder ander het merk KIA verdeeld. De respectievelijke vestigingsverantwoordelijk Vincent Desschans en Steven Dejonckheere zijn terecht trots dat zij in 2019 winnaar zijn geworden bij de verkiezing KIA Fleet dealer of the year. “Dat geeft aan dat wij een regionale en dynamische partner zijn voor fleetowners” geeft Desschans aan.


Dat het Koreaanse merk KIA de blik op de toekomst heeft staan wordt wel duidelijk als Vincent zijn betoog vervolgt. “Al in 2010 bracht KIA de Optima Hybride op de markt en sinds 2014 hebben ze de volledig elektrische e-Soul in haar gamma. Op dit moment is er de Ceed SW, XCeed en Niro als Plug-in Hybride. De laatst is zelfs als e-Niro verkrijgbaar wat een volledige elektrisch aangedreven wagen is, met een 39,5kWh fo 65kWh batterijpack, net als de e-Soul. Daarbij heeft KIA voor de komende vijf jaar nog een aantal PHEV of EV modellen op de rol staan, waarvan de New KIA Sorento er één is. Die wordt als Plug-in Hybride geïntroduceerd in september/oktober 2020.”


Vincent is duidelijk enthousiast over de range elektrische modellen van KIA, maar ook over de samenwerking met Electricea. “Wanneer we een klant hebben die op zoek is naar een laadstation voor zijn elektrische wagen, dan schakelen we altijd de mensen van Electricea in. Zij hebben een snelle en goede service, die naadloos aansluit bij wat onze klanten van ons gewend zijn”, aldus Vincent.

 

Meer informatie over Novoto: https://www.novoto.be​​​DriveAway

“Veel kennis van EV's en niet te beroerd om die kennis te delen” 

In Deerlijk, schuin tegenover Opel Garage Vienne, dat hij samen met z’n broer Pedro runt, heeft Bruno Vienne nog een bedrijf, DriveAway. Met dit label richt hij zich op zéér jonge occasie wagens en is merkonafhankelijk. Het is ook niet voor niets dat de baseline luidt: “As good as new by Vienne”.


Als je Deerlijk binnenrijdt valt de vestiging van DriveAway direct op. Een aantal vlaggemasten, met daarop het logo en de baseline. Pal voor het pand van DriveAway staan twee publiek toegankelijk laadstations die door Electricea zijn geplaatst. Als reden dat de laadstations door Electricea zijn geplaatst geeft Bruno het volgende op: “De mensen van Electricea zijn makkelijk te bereiken, hebben een handson mentaliteit en kennis van zaken. Bovendien” zo vervolgt Bruno ”zijn zij niet te beroerd om die kennis ook met ons te delen. En dat is precies de reden dat wij ervoor hebben gekozen om voor DriveAway een EV Basis abonnement af te sluiten bij Electricea”.


Onderdeel van het EV Basis abonnement is een jaarlijkse opleiding rond EV. De opleiding wordt gegeven door EV Specialisten van Electricea. DriveAway is daarmee verzekerd van voldoende  basiskennis om klanten met interesse voor een PHEV of EV van de juiste informatie te voorzien. Of het nu gaat om een laadstation, laadkabel of laadpas. “Wij willen niet afhankelijk zijn van de kennis van een ander” zegt Bruno “en willen daarom de kennis zelf in huis hebben. Het mooie aan partner zijn van Electricea is dat je naar gelang de vraag uit de markt ook kunt groeien in kennis. We streven ernaar om dezelfde EV specialistische kennis te krijgen als de medewerkers van Electricea.”

 

Meer informatie over DriveAway: https://www.driveaway.be/​​HONDA Rubbens

“De installatie van een laadstation vergt een heel specifieke kennis"

Hoe ziet Honda elektrisch rijden?


Nu heel wat constructeurs besloten hebben om ecologischere wagens te produceren, is de toekomst van elektrisch rijden niet meer veraf. Honda beschikt reeds over de nieuwe CR-V Hybrid en de Jazz Hybrid , die met hun innovatief systeem zichzelf opladen en een aanzienlijke vermindering in brandstofverbruik ten opzichte van benzine wagens bereiken. Daarnaast is er ook de eerste volledig elektrische Honda E, uniek in het gamma, met een High-End afwerking. We verwachten dat Honda in de toekomst het gamma aan EV-modellen en Hybride voertuigen zal uitbreiden.

 

Waarom een partnership met Electricea?


Wij, als concessiehouder, kunnen de klant informeren over de wagen, het plezier en de voordelen van het elektrisch rijden. Echter de installatie van een laadstation vergt een heel specifieke kennis. Dit is een vakgebied waarin wij de klant niet tot in detail kunnen bijstaan. Daarom doen wij graag beroep op Electricea, die klanten bijstaat om ervoor te zorgen dan hun EV veilig de baan op kan. 

 

Meer informatie over HONDA-Rubbens: https://www.autohandelrubbens.be/​​​MAZDA Decocars Kuurne

“Passie voor EV's en hoge klanttevredenheid" 

Als Hoofdverdeler Mazda regio Kortrijk heeft Decocars Kuurne tegenwoordig ook een volledig elektrisch voertuig van Mazda in haar showroom, namelijk de Mazda MX-30. Om de Mazda MX-30 volledig op te laden en klaar te houden voor uw dagelijks gebruik is een samenwerking aangegaan met Electricea, die zorgen voor de juiste oplaadoptie die past bij uw levensstijl.


“Wij weten alles van Mazda en kunnen de klant perfect uitleggen waarom ze voor dit Japanse premiummerk moeten kiezen. Dat geldt voor de auto’s met brandstofmotor, maar ook zeker voor de volledige elektrische MX-30” zegt Stefaan De Cock, zaakvoerder bij Decocars Kuurne. “De hoogwaardige afwerking, rijgedrag en stilte aan boord, maakt de MX-30 de ideale EV. De range in stad van 262km is wellicht beperkter ten opzichte van sommige concurrenten, maar het compactere batterijpakket zorgt er wel voor dat de auto extra ruimte biedt en garandeert een gebalanceerde gewichtsverdeling om het soepel Mazda-rijden te ervaren. Voor de juiste keuze van thuislader en vakkundige installatie is er gekozen voor een samenwerking met Electricea.”


“De ondersteuning van Electricea is ideaal voor concessiehouders. Door hun onafhankelijkheid van Electricea zijn ze in staat om altijd een passend advies te geven en een voorstel te doen. Tezamen met de installatie, beheerplatform voor laadstation en laadpas, maakt dit voor ons de ideale one-stop-shop partner voor laadinfra.“ als dus een enthousiaste Stefaan, die geheel spontaan een MX-30 aanbood voor proefritten tijdens een Electricea infoavond. Met “we delen duidelijk een passie voor (elektrische) auto’s en hoge klanttevredenheid” besluit Stefaan zijn betoog.

 

Meer informatie over Mazda Decocars Kuurne: https://decocars.mazda.be/nl/FORD Garage Coulembier Aalbeke

“Persoonlijke en klantgerichte service, net als bij ons"  

Net als Electricea is Ford Verdeler Garage Coulembier een familiebedrijf waar een persoonlijke en klantgerichte service centraal staat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat beide West-Vlaamse bedrijven de samenwerking hebben opgezocht.


“Ford heeft al geruime tijd Plugin Hybrides in haar gamma en met de komst van EV’s ontstond bij ons de behoefte aan een partner met dezelfde DNA als Garage Coulembier” zegt Jorinde Derde, zaakvoerder Garage Coulembier. “Het contact en samenwerking met Herman Autoparts (red. waar Electricea onderdeel van vormt) past al jaren bij ons bedrijf en de keuze voor Electricea lag dus wel voor de hand. Ook met dat team kunnen wij goed en prettig samenwerken”.


Op de vraag of de samenwerking alleen is gebaseerd op de persoonlijke en klantgerichte service antwoord Jorinde: “Uiteraard verwacht je ook een bepaald kennisniveau van je partners. Zowel het team van Herman Autoparts als Electricea zijn zeer goed op de hoogte van de marktontwikkelingen en wat er allemaal mogelijk is. Daarnaast werken zij merkonafhankelijk, waardoor ze heel breed georiënteerd zijn en zichzelf ertoe dwingen altijd de beste oplossing aan de klant aan te bieden. Zij hebben net als wij een lange termijn visie en gaan voor het beste resultaat”.


Ford heeft met de Puma, Kuga, Mondeo, Explorer, Tourneo, Transit een breed assortiment Plugin Hybrides in de markt staan. En met de komst van de iconische Ford Mustang Mach-E hebben ze nu ook een stoere en sportieve Full EV in haar gamma. Kortom genoeg redenen voor Garage Coulembier om klanten te voorzien van een laadoplossing van Electricea.

 

Meer informatie over Ford Garage Coulembier Aalbeke: https:/www.garagecoulembier.be/​​​​​Hyundai Garage Moyaert Kuurne

“Innovatieve en reactieve partner voor laadoplossingen" 

Al sinds 1991 is Garage Moyaert een grote lokale concessiehouder voor het merk Hyundai. Het Zuid Koreaanse merk is een pionier op het gebied van alternatieve brandstoffen. Zo hebben ze van de modellen Ioniq en Kona zowel een (Plug-in) Hybride als volledige elektrische variant. En begin 2021 komen de Tucson en Santa Fe als Plug-in Hybrides. Daarnaast heeft Hyundai met de Nexo een elektrisch aangedreven waterstof auto voor dagelijks gebruik. De opvolger van de experimentele ix35 Fuel Cell.


“Hyundai heeft grootse plannen op het gebied van elektrificatie van de modellen” zegt Bart Moyaert , Directeur Verkoop bij Garage Moyaert te Kuurne. “In 2021 wordt het merk Ioniq gelanceerd, met begin 2021 het eerste model, de Ioniq 5. Een SUV als doorontwikkeling op de in 2019 gepresenteerde ‘45’ concept.” In 2022 volgt de sedan Ioniq 6 en in 2024 nog SUV de Ioniq 7, waarbij de even getallen sedans zijn en de oneven getallen SUV’s. “In eerste instantie zal elke Hyundai concessiehouder ook de Ioniq lijn gaan verdelen vanuit hun showroom.”


De Ioniq 5 komt gelijk met een mooi stuk techniek, namelijk het zogenaamde V2G (Vehicle 2 Grid). Betekent dat de auto 25% van de batterijcapaciteit beschikbaar houdt voor energieopslag. “Met al deze innovatie in de wagen zochten wij een innovatieve en reactieve partner voor laadoplossingen” vervolgt Bart Moyaert. “Uiteraard heeft de Hyundai organisatie een oplossing voor laadstations, maar ergens hadden wij het gevoel dat we de controle aan het verliezen waren. We gaven klantgegevens af en zagen er niets voor terug” aldus een teleurgestelde Directeur Verkoop.


“Vanuit de prettige contacten en ervaringen met Herman Autoparts, kwamen we met Electricea in contact. Zij konden ons gelijk de oplossing bieden die wij zochten. Een gratis laadpas en app voor de klanten, gratis laden bij eigen laadstation en een eigen beheerportaal met inzicht in laadtransacties en verbruik, maar ook voorbereid op het beheer van batterijen en V2G. Aan alle klanten die bij ons een Plug-in Hybride of EV kopen, vragen wij of zij al een laadoplossing hebben. Zo niet, dan geven wij de gegevens door aan Electricea, zij adviseren de klant, leveren, installeren en beheren de oplossing voor de klant en wij krijgen daarvoor nog een leuke bonus”. De enthousiaste Bart Moyaert besluit zijn betoog met: “En het mooie is, dat als je ze belt, ze ook opnemen en antwoorden geven op onze vragen.” 


Meer informatie over Hyundai Garage Moyaert Kuurne: https://www.moyaert.hyundai.be/nl/home/​​​KIA Dealer Auto's Delva Geluveld

“Bij een snelgroeiend merk, hoort een partner die meegroeit" 

Eind november 2020 plaatste Electricea vier laadstations bij KIA concessiehouder Auto’s Delva te Geluveld. Zaakvoerder Geert Delva is in 1991 begonnen als specialist in tweedehandswagens en maakte in 2003 de keuze om officieel KIA dealer te worden. De familiale onderneming had toen al een klantgerichte aanpak en service, wat perfect aansluit bij het merk KIA.


“KIA was in 2003 een relatief klein merk, met beperkt marktaandeel, en was een goedkoop alternatief voor de Japanse merken” zegt Geert Delva, wanneer we vragen om de keuze voor KIA. “Nu ligt de klemtoon op design, innovatie en value for money en heeft het de wind in de zeilen. Het marktaandeel is jaar na jaar gegroeid en intussen verkoopt KIA in België jaarlijks om en bij de 15.000 wagens. Sleutels tot succes zijn het kenmerkende design, kwalitatief hoogstaande producten en het brede aanbod van modellen in verschillende prijsklassen.KIA is ook het enige automerk die op al haar modellen 7 jaar/150.000km fabrieksgarantie aanbiedt.” aldus een overtuigende Geert Delva.


“KIA heeft de ambitie om wereldmarktleider in elektrische voertuigen te worden en plant tegen 2027 met nog 7 nieuwe EV modellen te komen.” vervolgt Geert Delva zijn betoog. Op de vraag aan wie hij nu elektrische wagens verkoopt antwoord hij:  “Wij verkopen zowel aan zakelijke rijders als aan particulieren, voor bedrijven en zelfstandigen is natuurlijk het fiscaal aspect van groot belang.”


Auto’s Delva is al jaren klant van Herman Autoparts en kwam zodoende in contact met zustermerk Electricea. “Bovendien reageren de mensen van Electricea adequaat, correct en is het voor ons makkelijk om de klant door te verwijzen naar Electricea, wanneer deze een laadpaal nodig heeft. Wij hoeven ons daar dan niet meer druk om te maken” besluit Geert Delva. “Electricea maakt een geweldige groei door en heeft alles in huis om onze klanten van de juiste laadoplossing te voorzien.” 


Meer informatie over KIA Dealer Auto's Delva Geluveld: https://www.autosdelva.be/​​Autogroep Bartier Bissegem

“Electricea helpt niet alleen ons, maar vooral onze klanten" 

In Bissegem is sinds 2 generaties Autogroep Bartier gevestigd, met 3 merken onder 1 dak. Zij zijn officieel verdeler van de merken Citroën, Mitsubishi en Iveco. Met de komst van Mitsubishi Outlander PHEV jaren terug, ontstond bij Autogroep Bartier al de behoefte om laadstations aan te bieden. Nu is dat nog actueler geworden vanuit het merk Citroën.


“Citroën heeft de eerste plug-in hybride voertuigen aan ons uitgeleverd. Rond juni 2021 komt de eerste volledig elektrische ë-c4 aan en in 2021 volgen er nog meer modellen. We waren dus dringend op zoek naar een partner om onze klanten bij aankoop van een plug-in hybride of elektrisch voertuig te kunnen voorzien van een bijpassende laadoplossing” aldus Sofie Vermeersch, verantwoordelijk voor Management and Sales bij Autogroep Bartier. ”Dan vertrouw je het meest op een partner die professioneel is, kennis van zaken heeft en een goede service bieden. Dat ze ook nog eens dichtbij gevestigd zijn is mooi meegenomen” vervolgt Sofie.


Met de nieuwe modellen van Citroën die in 2021 leverbaar zijn doelt Sofie op de volledig elektrische Ë-C4, Ë-JUMPY en Ë-SPACETOURER, maar ook de SUV C5 AIRCROSS HYBRID. Naast de bestaande Berlingo Electric bedrijfswagen komt er dus nog een heel gamma bij. Citroën heeft een duidelijk visie op elektrische mobiliteit, want naast personenauto’s en bedrijfswagens, lanceren ze ook de AMI. Een 100% elektrische tweepersoons voertuig waarvoor een AM rijbewijs voldoende is.


Tot slot voegt Yves Bartier nog toe: “Wij zijn heel tevreden over de service van Electricea, maar nog veel belangrijker is dat onze klanten dat ook zijn. Uiteindelijk gaat het erom dat onze klanten zo goed en snel mogelijk worden geholpen met een passende laadoplossing, nog vóór dat het voertuig wordt geleverd. En daar slagen de mensen van Electricea keer op keer weer in.”


Meer informatie over Autogroep Bartier: https://www.autogroepbartier.be/