• BE INSPIRED BE INFORMED | BE THERE

  Trainingen voor autobedrijven
  Trainingen voor installateurs
 • BE INSPIRED BE INFORMED | BE THERE

  Trainingen voor autobedrijven
  Trainingen voor installateurs
 • BE INSPIRED BE INFORMED | BE THERE

  Trainingen voor autobedrijven
  Trainingen voor installateurs

​Trainingen voor autobedrijven

Speciaal voor bedrijven die actief zijn in de handel van plugin hybride en/of elektrische voertuigen, heeft Electricea een opleidingstraject ontwikkeld. Dit opleidingstraject behelst zes trainingen, die een verkoper en/of receptionist van de nodige basisinformatie voorziet om de klant beter te begrijpen en te informeren. In de trainingen behandelen we alle facetten die komen kijken bij het voeren van een modern autobedrijf. We gaan niet alleen in op de techniek van een elektrisch aangedreven voertuig, maar kijken ook naar de financiële impact voor een fleetowner en/of berijder. Daarnaast behandelen we ook de impact van elektrische mobiliteit voor een autobedrijf en hoe daar op tijd op te anticiperen.


Het hele traject - een enorm voordeel

Een autobedrijf die zich inschrijft voor het hele traject van vijf training, ontvangt € 100,00 korting bij inschrijving en betaalt geen € 100,00 per training, maar slechts € 400,00 excl. BTW voor het hele opleidingstraject.

Werkplaats van de toekomst

Omschrijving

Onze mobiliteitsoplossingen veranderen aan een razendsnel tempo. Niet enkel de producten zelf, elektrificatie van de aandrijflijn en autonome skills, maar ook de manier waarop de mobiliteit aangeboden wordt aan de klant verandert drastisch. Deze evolutie zal in de nabije toekomst een gigantische impact hebben op de werkplaats, de elektrische aandrijflijn zorgt voor 50% minder service en repair taken, en we maken volop de shift van ownership naar usership. Hoe gaan je hiermee om in de werkplaats? Hoe houd je de omzet op peil, en hoe kun je scoren bij de klant van morgen? Kom het allemaal te weten tijdens deze boeiende training!


Leerdoelen

 • Wat is de impact van de toekomstige mobiliteitsoplossingen op onze werkplaats?
 • Is er in de toekomst nog wel een werkplaats nodig, en hoe zal die er dan uitzien?
 • Welke service en repair taken moeten er in de toekomst nog uitgevoerd worden, en hoe zullen deze aangeboden worden aan de klant van morgen?
 • Wie is die klant van morgen?

Fiscaliteit en rendabiliteit

Omschrijving

Vanuit verschillende hoeken wordt elektrische mobiliteit gestimuleerd. Denk aan Europese, landelijke, regionale en lokale overheden die subsidieregeling kennen voor elektrische mobiliteit. Dat kan zijn op het bezit of het gebruik van een EV, maar ook op de laadinfrastructuur. Er zijn veel verschillende regelingen, waar we je tijdens deze training graag in meenemen. En dan is er nog het vraagstuk of een elektrisch voertuig wel zo rendabel is ten opzichte van een brandstof aangedreven voertuig. Want als je de subsidieregeling weglaat, dan is het toch voor niemand interessant om elektrische te rijden. Dat is toch veel te duur, of niet? Een mythbuster die op feestjes geregeld langskomt. Tijdens deze training tonen we hoe je het eerstkomende feestje deze stelling met een gerust hart kunt ontkrachten. Deze training is ook interessant voor fleetowners en HR-managers, die hun medewerkers in een elektrische auto proberen te krijgen.


Leerdoelen

 • Welke regelingen kennen de verschillende overheden?
 • Wat kost elektrisch rijden eigenlijk?
 • Hoe kunnen laadkosten worden gedrukt?
 • Is elektrisch rijden wel rendabel? En voor wie? En vanaf hoeveel kilometers per jaar?

Basis EV training

Omschrijving

Bij elektrische mobiliteit komt meer kijken dan “je steekt de stekker in het stopcontact”. Wat te denken van de verschillende type stekkers en laadmodi. Of welke laadpas en/of app heb je nodig om te laden en waar kun je laden. Maar ook, hoe werkt dat opladen precies. In deze basis EV training leer je een aantal basisbegrippen van elektrische mobiliteit. We geven uitleg over de werking in het algemeen en toelichting op “do’s and don’ts”. Maar gaan ook in op maatschappelijke vraagstukken over hoe milieuvriendelijk zo’n elektrisch voertuig nu eigenlijk is. Kortom: de basis die je nodig hebt om met vertrouwen een klant te adviseren.


Leerdoelen

 • Hoe werkt het laadproces?
 • Wat is het verschil tussen 1 of 3-fase?
 • Hoe snel en waar kan er worden geladen?
 • Wordt het milieu ontlast/belast met EV’s?
 • Wat heb je nodig om zorgeloos EV te rijden? Incl. tips & tricks

De nieuwe mobiliteit klant

Omschrijving

Digitalisering slaat ook in de automotive- en mobiliteitssector genadeloos toe. Er is geen weg meer terug, de klant wil meer, en vooral andere oplossingen, aangepast aan zijn specifieke behoeftes en verlangens. Maar ken je de klant wel? En weet je wel wat hij precies van je verwacht? Laat je tijdens deze fantastische training meeslepen op een reis doorheen het brein van de nieuwe mobiliteit klant. Leer hem kennen, en leer vooral hoe jij als ondernemer met deze nieuwe klant aan de slag kan!


Leerdoelen

 • Digitalisering drukt zich helemaal door, hoe daarmee omgaan?
 • Ken je klant, wat wil hij eigenlijk?
 • Hoe omgaan met veranderend klantengedrag?
 • De mobiliteitsbehoefte en technologie verandert, wat te doen?

EV accu & aandrijftechniek

Omschrijving

Er komt veel techniek kijken bij elektrische mobiliteit, toch is deze een stuk minder complex dan men zou verwachten. Dat is ook de reden dat er juist nu veel nieuwe autofabrikanten ontstaan. Het belangrijkste element van een EV is de energiehuishouding en dat is niet alleen de batterij, maar ook de omvormers, laadeenheid en regeneratie (aandrijving / elektromotoren). In deze training worden deze belangrijke componenten van een EV benoemd en is speciaal bedoeld voor mensen die EV’s verkopen en onderhouden, waarbij ze hun klanten eerlijk adviseren over het gebruik en onderhoud van een EV.

Een vierwiel aangedreven brandstofauto heeft één motor die middels een overbrenging (transmissie, differentieel, etc.) de vier wielen aandrijft. Bij EV’s kan het zijn dat één, twee, drie of zelfs vier elektromotoren worden gebruikt. De verschillende type elektromotoren worden besproken, maar ook op de werking van een elektromotor wordt verder ingezoomd. En hoe zit het nu met de transmissie? Spoileralert: die is er niet? Wil je weten waarom niet en hoe de elektromotoren de wielen aandrijven, schrijf je dan in voor deze interessante technisch / commerciële training.


Leerdoelen

 • Wat is het verschil tussen een AC en DC elektromotor?
 • De wet van Ohm: ken je 'm nog?
 • Hoezo is er minder energieverlies bij het rijden met elektromotoren?
 • Is bandenslijtage een serieus probleem bij elektrische auto’s?

​Trainingen installateurs

Laat je als installateur niets wijs maken en zorg dat je goed voorbereid en met kennis van zaken ter plaatse komt. Als groothandel hechten we veel waarde aan goede kennisoverdracht. Want hoe meer installateurs weten, hoe sneller ze kunnen installeren en blijft er des te meer marge over. Dat is ook de reden dat we installatiebedrijven niet alleen helpen met kennis, maar ook met ondersteuning. Electricea heeft een eigen beheerplatform, Electricea Charge genaamd. Hierin worden de klant geregistreerd en laadstations gemonitord. Na installatie kan de Electricea Servicedesk met de monteur meekijken naar de werking van het laadstation. Op die manier laat je altijd een perfect werkende laadoplossing achter bij de klant.


Tijdens een ééndaagse training krijg je zowel kennis over het merk laadstation en de nodige tools om volledig onafhankelijk te installeren en te configureren. Daarnaast geven we je achtergrond informatie over de EV markt. Waar moet je op letten bij het adviseren van een klant? Hoe en waar kan een ev rijder laden? Na deze dag, ongeacht het merk, adviseer je vol vertrouwen je klanten en mocht je hulp nodig hebben, dan staat het team van Electricea tot je beschikking in de gehele Benelux.

CONSTRUCTIV ERKEND OPLEIDINGSCENTRUM

Electricea is een Constructiv erkend opleidingscentrum. Betekent dat Belgische deelnemers aan onze trainingen, onder voorwaarden, een beroep kunnen doen op de sectorale financiële hefbomen.


Voor actuele regelingen en financiële tussenkomsten verwijzen we naar de website van Constructiv.
Meer informatie over Constructiv

Electricea laadstations

Omschrijving

Electricea heeft sinds 2021 haar eigen design laadstations. Deze zijn allen uit aluminium vervaardigd, zeer robuust en strak van ontwerp. Bovendien zijn de laadstations heel compact en een lust voor het oog.

In tegenstelling tot andere merken, wordt een Electricea altijd full-options geleverd met max. 22kW laadvermogen, MID-gecertificeerde kWh meter,  communicatie (LAN, WAN en LTE) en Dynamic Load Balancing tot 90 connectoren.

Tijdens deze training gaan we in op de opbouw van de laadstations en de mogelijkheden om het laadstation op de wensen van de klant af te stemmen. De vele instelllingen maakt het mogelijk dat er altijd een passende oplossing voor de klant is te configureren.

Het product portfolio bestaat uit een laadstation voor thuis met vaste kabel, wallbox met enkele of dubbele connector en een laadzuil.


Leerdoelen

 • Welke beveiligingen zitten in het laadstation?
 • Welke beveiliging is er buiten het laadstation nodig?
 • Wat zijn de configuratiemogelijkheden?
 • Hoe te configureren via Configuratiepanel?
 • Hoe te programmeren via DealerToolbox?
 • Hoe communiceren met Electricea Charge platform?

Gegevens
Leslocatie: Lauwe
Tijd: 10:00 - 16:00 uur
Prijs: € 250,00 excl. BTW per deelnemer
Incl. lunch, handboek en programmeertool
Inschrijven

Alfen laadstations

Omschrijving

Het Nederlandse Alfen biedt een reeks slimme oplaadpunten van 3,7-22kW voor thuis, het werk en openbare ruimten.  Ze zijn ontworpen om maximale oplaadsnelheden te bieden terwijl de lokale netaansluiting gewaarborgd blijft, en kunnen allemaal op elk willekeurig OCPP-managementsysteem worden aangesloten. De betrouwbare en veilige laders kunnen ook worden geïntegreerd met hernieuwbare energiebronnen en bijpassende slimme producten. Daarnaast kunnen ze bovendien reageren op flexibele energietarieven. Hun hoogontwikkelde technologieplatform heeft zichzelf bewezen met een ontwikkelingscyclus van meer dan 10 jaar.

In deze training gaan we in op de laadstations van Alfen en dan met name de Alfen Eve Single en Double Pro-line, welke bij Electricea op voorraad liggen. Deze laadstations zijn uitermate geschikt voor een publiek commerciële omgeving en/of bedrijventerrein.


Leerdoelen

 • Welke beveiligingen zitten in het laadstation?
 • Welke beveiliging is er buiten het laadstation nodig?
 • Wat zijn de configuratiemogelijkheden?
 • Hoe te configureren via ACE Service Installer?
 • Hoe communiceren met Electricea Charge platform?

Gegevens
Leslocatie: Lauwe
Tijd: 10:00 - 16:00 uur
Prijs: € 250,00 excl. BTW per deelnemer
Incl. lunch, handboek en programmeertool
Inschrijven

EVBox laadstations

Omschrijving

Tien jaar geleden stond de elektrische autoindustrie nog in de kinderschoenen en wist men hier weinig vanaf. EVBox is sinds 2010 onderdeel van de groei en is nu niet meer weg te denken uit deze markt. Zij bieden momenteel zowel AC als DC laadoplossingen in meer dan 70 landen.
We beperken ons in deze training tot het AC productgamma van EVBox voor residentiële en (semi)publiek toepassingen, namelijk de Elvi (thuis) en BusinessLine en dan met name de laatste generatie (gen. 4) van beide productlijnen. Deze lijken in configuratiemogelijkheden erg op elkaar, alleen in beveiliging, aansluiting en uiterlijk verschillen ze enorm van elkaar.
Tijdens de training behandelen we de specifieke toepassingen en verschillen tussen de laadstations, hoe er load balancing kan worden toegepast en welke voorzieningen hiervoor moeten worden gemaakt.


Leerdoelen

 • Welke beveiligingen zitten in het laadstation?
 • Welke beveiliging is er buiten het laadstation nodig?
 • Wat zijn de configuratiemogelijkheden?
 • Hoe werkt de EVBox Connect App?
 • Hoe communiceren met Electricea Charge platform?

Gegevens
Leslocatie: Lauwe
Tijd: 10:00 - 16:00 uur
Prijs: € 250,00 excl. BTW per deelnemer
Incl. lunch, handboek en programmeertool
Inschrijven


Toegevoegd aan winkelwagen
- Er was een fout bij het toevoegen aan de kar. Probeer het nog eens.
Hoeveelheid bijgewerkt
- Er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.
Verwijderd uit de winkelwagen
- Kan dit artikel op dit moment niet uit de winkelwagen verwijderen. Probeer het later nog eens.